Theoriecursus Eindhoven, Venlo en Maastricht!

TheorieGarant1dag.nl biedt je één daagse theoriecursus aan in Eindhoven, VenloMaastricht. Je wordt gedurende cursus opgeleid voor het theorie-examen door onze theoriedocenten. De kennis van onze theoriedocenten zijn up-to-date van de huidige normen voor het behalen van je CBR theorie-examen.

Je krijgt door middel van mondelinge uitleg en demonstratief les via een presentatie.
Je bent hierdoor optimaal voorbereid voor je theorie-examen zonder verassingen.

Je krijgt bij de lesdag circa 4 uur theorieles en aansluitend heb je in de middag het theorie-examen bij het CBR.

Uiteraard vragen wij je CBR theorie-examen aan en doen je begeleiden tot dat je geslaagd bent! Heb je al een CBR theorie-examen gereserveerd? Dan kun je ook alleen het theorie cursus volgen. Je betaald dan alleen het theorie cursus.

 

Hoe gaat het op het CBR examencentrum?

Wij begeleiden je naar het examencentrum. Je hebt een geldig identiteitsbewijs bij je nodig en het reserveringsnummer krijg je van ons mee.

Stap 1, Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil met je reserveringsnummer (dit krijg je van ons).

CBR11

Stap 2, Vervolgens leg je je spullen (jas, tas, sleutels, horloge, portemonnee en telefoon), in één van de lockers in de wachtruimte. ( paspoort en reserveringscode moet je bij je houden )

CBR12

Stap 3, Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal.

CBR13

Stap 4, Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen. Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.

CBR 14 CBR7

 

Hoe gaat het theorie-examen als volgt?

Je logt in met je reserveringsnummer op een touchscreen.

CBR5 CBR15

Voordat het examen echt van start gaat, doorloop je een aantal oefenvragen.
Daarna begint je examen.

Het theorie-examen bestaat uit twee delen.
1. Gevaarherkenning. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.

2. Verkeersregels en verkeersinzicht. Je krijgt 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Je legt je examen af in een examenzaal tegelijk met andere kandidaten. Waarin ieder voor zich zijn eigen examen aflegt in zijn eigen tempo. Je hebt per vraagtype een maximale tijd om een vraag te beantwoorden. Ben je sneller klaar dan de tijd die ervoor staat, dan kun je door naar de volgende vraag. Als je klaar bent kun je de zaal verlaten. Ieder maakt in principe zijn eigen examen.

CBR3

 

De uitslag / 16-jaar / geldigheid

Na afloop van het examen krijg je niet alleen meteen de uitslag in beeld en ook kort de fout beantwoorde vragen. Dit kan je helpen om via ons het vervolgtraject te bepalen voor een herkansing.
Je kan theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Dus op je 16e verjaardag kan je wel een examendatum reserveren. Geldigheid van je CBR theorie-examen 1,5 jaar geldig (18 maanden).

CBR16